Évforduló (16.II.12.)

IMG_4282Délben felötlött, hogy egy évvel ezelőtt ilyenkor tarokkoztunk VÖRÖS Lacival (LACI!!!), MAYER Matyival és HÉJJ Andreassal, részben, mert nem tudtam magammal mit kezdeni, amíg Ágit a szülőszobán méh-összehúzások ostromolták, előtte SZÖGEDI Lacival (LACI!!!) futottam össze a PAULUS előtt (ugyan, a névadáskor mi dönthetett dr. GOEBBELS és Ervin ROMMEL helyett éppen PAULUS, a sztálngrádi vesztes mellett??) szóval, amíg LACIKA odabenn tologatta a színrelépés időpontját, addig mink idekinn tarokkozva vártuk a hírt Róla, akiről tudtuk, hogy nem “Jó gilette”, hanem, hogy LACI LÉSZEN, akkor már felsejlett a Lacika, de a Lacinkóról fogalmunk sem volt, s én a legelőő körben félreértve egy bemondást kiraktam a XXI-esemet, amit azonnal polgármesteri kalapra konvertáltak, mondom a legelső lapomon elbuktunk, no, de Mátyás király is elvesztette az első ütközetét.

Rorate Coeli desuper – harmatozzatok Egek odafentről, exultate iusti iin Domino, -örvenendjetek az Úran igazak: Lacinkó egy éves!

IMG_4297

A családi képen persze, hogy ott konyleskedik a barna cukor, azaz Brown SUGAR, azaz SUGÁR barna a legifjabb keresztfiam, akit én tarthattam keresztvíz alá a későbben kiderült, hogy Parkinsonos sorstárs plébánosnál a Bártfában. Barnus hihetetlen vitalitása permanens gyermeki csintalankodásban merül ki, de mindez felnőttes finomsággal színezve.