CÉGEK

Aztán: hol van mára már az ImmobiliaCseh Kft., ugye, Gellért, ami a Nevedet is hordozta…? Hát, Isten bizony, fogalmam nincsen, no, mi is lett vele?

Vagy: a Passerek Kft: Ami a Passer domesticusról, a házi verébről kapta a nevét? Ennek meg Korszerű volt a névadója: mármint az a mondása, hogy mi dolgoztatunk, és a verebek meg hozzák a pénzt. Így is volt – valameddig.

Vagy: a REFS Ltd? Az első spinoff? A Rescue, Emergency and Fire Service? Ez már pl. létre sem jöt, mert a pályázatot, amire megálmodtuk, ki sem írták? 🙂 AZt hiszem, hogy ez volt (nem volt?) a legrövidebb életű vállalkozásunk.

Vagy a CHSF Kft.? De jó is volt még bediktálni is a nevét számlakéréskor. Mindig a közös cégen, mindig egymásra gondolva: négyen csináltuk és négyünk név-kezdőbetűiből fabrikáltuk a cégnevet. Kevertünk mi abban mindent, de a végén a Rémi Keverő Kft. 107 millió forinttal csapott be minket.

Hol van már a DDKKK? A fából vaskarika? Az első baranyai non-profit zártkörűen működő részvénytársaság. Ha a jogalkotó pl. hülye volt, azaz lehetővé tette, hogy a leg-profit-éhesebbre szerkesztett és legkorlátozottabb felelősségű, azaz mondjuk ki: felelőtlen gazdasági társasági formának is lehetett nonprofit jelleget adni: hát mi megcsináltuk. Nézett is a cégbíró: biztosak vagyunk benne? Az mondtuk igen. S öt éven belül milliárdos tartozással buktunk meg.

Hajtottuk a pénzt, mindahányan,
S az évek szálltak, mint a percek:
Véred kiontott harmatával
Irgalmazz nékünk, Jézus herceg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.