MaTeGo

Kedves-mostoha gyermekem, a MAtematikai TEhetségGOndozásért felelős alapítványom, melyet 2008-ban hívtam életre.

Kedves, mert a matematika mindig közel állt hozzám, és mostoha is, mert egy olyan szervező-rendező házaspár kezébe sikerült adnom, hogy nekem jószerével SEMMI teendőm nincsen a  MaTeGo háza táján. A FEKETE Attila, Dr. EISNER Tímea házaspár mindent tökéletesen megold az alapítvány munkájának szervezésében, a terem-renedeléstől a kisdiákok csoportjainak vagy a tanárok óraszervezésén keresztül egészen a legendás kakaós csiga beszerzéséig.

A kakaós csigát el kell mondanom. Készítettünk egy feed-back kérdőívet, valamikor az elején. Voltak benne mindenféle szakmailag indokolt, orientált kérdések: jó volt-e a verseny, legyenek-e még gondolkoztató feladatok, játsszunk-e többet a szünetekben, meg ilyenek. Az utolsó kérdés, hogy mi volt a legjobb a mai Töprengő Klubban? Akkoriban támogatott minket, mivel mással, mint saját termékeivel a Pécsváradi Sütő Kft. Tényleg jó kakaós csigájuk volt, így természetes, hogy az egyik őszinte kisdiák beírta a kédőívbe: a kakaós csiga

Az elmúlt hat évet egyszerű számokkal tudnám jellemezni: évenként 10 alkalommal átlag 80 kisdiáknak biztosítottunk tehetséggondozó különórákat, ez évi nyolcszáz tehetség-kontakt, hat órájával, és akkor tényleg alaphangon számoltunk, a 6 évre közel harmincezer órányi emelt szintű matematika különóra. A Szentágothai Tehetségpont egyik alapvető bázisa. 

Szorgalmi időszakban egyes szombatokon vidám gyermekzsivallyal telik meg az öreg egyetemi  épület matematikai szárnya. Az apró tudósok nem tudják, hogy ugyanitt hétköz- különösen vizsganapokon milyen csend tud lenni. 80-100 kisiskolás kergetőzik a folyosókon, itt szokatlan kiabálással. Na, ez a MaTeGo. a Töprengő Klub. Ilyenkor azárt elgondolkozom, mekkora volna a hangzavar, ha a csöppségek nem töprengenének?

A matematikai tehetég gyakran már korán manifesztálódik: általános iskolás korban. Ugyan a a matematikai tehetség feltörésének klasszikus időpontja 12-13 éves korra tehető. De a fel nem fedezett, be nem azonosított és nem gondozott tehetség az elmulasztottnak tűnő évek során sem húzódik vissza, s nem oldódik fel. Mi mégis már a kezdeteknél akarjuk megfogni a kiugró tehetséget a szorgalmi időszakra számított havi egy alkalmas kompetitív, feladatmegoldó foglalkozások megszervezésével.

Célkitűzés

A matematikában tehetséges gyermekek felkutatása és tehetségük gondozása. A matematikai és más természettudományi tárgyak népszerűsítése a Pécsi Tudományegyetem vonzáskörzetébe eső általános- és középiskolákban. Általános és középiskolás diákok megyei, régiós és országos matematikai versenyekre felkészítés, az országos döntőkbe bejutó baranyai diákok eredményesebb szereplésére felkészítés. A Dél-Dunántúli régióba, illetve a pécsi Tudományegyetem vonzáskörzetébe tartozó általános és középiskolai matematika tanárok szakmai kapcsolattartásának megszervezése.

a MaTeGo Közhasznú Alapítvány  adatai:

Alakuló gyűlés: 2008. december 20.

Alakulás: 2008. december 20.

Nyilvántartási szám: 1671

Székhely: H-7635 Pécs, Hattyú utca 4.

Adószámunk: 18332115-1-02

bejegyző végzés száma: 15.Pk.60.225/2008/3.

Statisztikai számunk: 18332115-9499-529-02

IDE az ADOMÁNYOKAT:

HU87 50800111-11195306-00000000 Szigetvári Takarékszövetkezet

weboldalunk:

http://www.matego.eu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.